آخرین اخبار
۷ خودروی جدیدی که کسی از آنها چیزی نشنید
کارنامه سال ۹۸ صنعت خودرو ایران را که مرور میکنیم، شکست زیاد میبینیم. از عدم تحقق شعارهای بزرگ در تولید برخی محصولات تا عدم ترخیص برخی مدلها از گمرک. البته خودروهای خوبی مثل جیلی GC6 اکسلنت یا دانگفنگ اچ۳۰ کراس یا برلیانس سی۳ هم بودند که در اثر تحریم کارشان ساخته شد. میشد از تولیدات پسابرجامی که در نتیجه قراردادهای خودرویی موعد تولیدشان امسال بود حرف بزنیم. میشد البته از سایپا کوییک R، دنا پلاس توربو اتوماتیک، شاهین (رهام) یا پژو ۳۰۱ هم حرف بزنیم. خودروهایی که قرار بود در تیراژی انبوه تولید شده و به بازار بیایند اما جز اولی، باقی همه سرنوشت نامعینی پیدا کردند و تکلیفشان افتاد به سال ۱۳۹۹. خب ما اینجا اولویتمان با محصولاتی بود که به بازار آمدند اما بیحرف و حدیث گم و فراموش شدند. شنیدن نام برخی از این خودروها قطعا برای شما خوشایند نخواهد بود!
میتسوبیشی اوتلندر PHEV
برخلاف دو خودرو هیبریدی تویوتا کمری و هیوندای سوناتا، کسی از این شاسیبلند ژاپنی یک میلیارد تومانی استقبالی به عمل نیاورد. با اینکه ساخته اخیر میتسوبیشی مشخصات جالبی دارد و طرح ظاهریاش هم بهبود یافته ولی قیمت گزاف و عدم آشنایی با سیستم پلاگین هیبرید باعث شد کمتر کسی ریسک خرید این نسخه خاص از اوتلندر را به جان بخرد. ارزیابی ما نشان میدهد هرچند این خودرو تا حدود ۵۰ کیلومتر را بدون هرگونه بنزینی طی میکند و در زمینه آفرود هم تواناست اما خریدش اغلب با ضرر و زیان و افت قیمتی شدید همراه است و همین هم باعث گوشهنشینی اوتلندر PHEV شد.
امجی RX5
تنها وقتی فهمیدیم به بازار آمده که یکی از سایتهای خودرویی خبر قیمت ۵۰۰ میلیونیاش را منتشر کرد. چند صد دستگاه از این کراساوور مهیج چینی در سمنان مونتاژ شد و با وقفه بسیاری به بازار آمد و خیلی سریع هم داستانش به انتها رسید تا یک بار دیگر یک محصول موجه از امجی به دلایلی غیرمترقبه در بازار ایران از کسب موفقیت ناکام بماند.
سانگیانگ کوراندو نیوفیس
در نسل جدید خیلی تلاش کرد خود را محصولی موجه و مناسب و شهری نشان دهد اما نتوانست. هیمنه میتسوبیشی ASX و بعد رقبای هموطنش از اسپورتیج تا توسان موجب شد تا هرگز کسی سراغش نرود. البته خب خود کوراندو هم بیتقصیر نبود و عدم وجود برخی امکانات نظیر مانیتور لمسی یا ظاهر خاص بدنه منجر به بیمیلی اغلب خریداران این سگمنت محبوب به انتخاب محصولی از سانگیانگ شد. البته بدون تعارف، این خودرو که فعلا در بازه قیمتی ۵۵۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان در بازار خرید و فروش میشود، یکی از محصولات قدرندیده در بازار ایران است.
کیا اوپتیما هیبرید
خب برچسب قیمتی ۹۰۰ میلیونی اوپتیما هیبرید انتخابش را به شدت سخت کرده بود مخصوصا که نسخه ۲۰۱۸ سوناتا هیبرید با آن ظاهر شکیل و مجلل از هر نظر انتخب بهتر و فراگیرتری به نظر میرسید. تازه اوپتیما هم دیگر آن حلاوت سابق را نداشته و تریم تزئیناتی نسخه هیبرید هم کار را بدتر کرد. خریدار حق داشت به جای این انتخاب نهچندان دلچسب، با همین سطح از پرداخت سراغ خودرو محبوبتری مثل پاسات ۲۰۱۸ کارکرده برود.
بیسو T3
سیف خودرو سالهاست جز شعار و تبلیغات و کارهای نیمهکاره چیزی به صنعت خودرو ایران اضافه نکرده است. این شرکت این بار هم با تبلیغات گسترده با شعار عجیب «لوکس اقتصادی» سعی کرد بخشی از خریداران محصولات چینی مونتاژی را به سمت برند گمنام بیسو بکشاند اما T3 چیزی نبود که بتواند کسی را جذب خود کند. حالا هم اندک نمونههای آن در گالریهای پایتخت دارند خاک میخورند!
هن تنگ X7
خبرهای بسیاری از تولیدش در لرستان یا تهران به گوش رسید. تبلیغات وسیعی هم درباره آن صورت گرفت ولی به ثمر ننشست و تنها شمار محدودی از این خودرو چینی به بازار تزریق شد. هنتنک که فرمی نزدیک به یک هیوندای سانتافه دارد، لیست امکانات پرو پیمانی داشته و به موتور و گیربکس ژاپنی مجهز بود. با این حال بهای ۵۵۰ میلیونی خودرو و وابستگی آن به شرکتی همچون عظیم خودرو که اعتبار اندکی در بازار دارد موجب شد خیلی سریع از لیست خرید علاقهمندان به شاسیبلندهای چینی حذف شود.
آمیکو آسنا
وانت پیکاپ متوسط و آفرودر شرکت وطنی ادعاهای بسیاری در مورد قبضه کردن بازار یا موفقیت گسترده در بازار داخل داشت اما هرچه زمان گذشت تنها فرصتسوزی بود که از سوی آمیکو مشاهده شد. آسنا دو کابین که از طرح داشبورد، موتور و برخی از ملحقات دیگر میتسوبیشی L200 بهره میبرد، با داشتن برچسب قیمت ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیونی چنان دور از دسترس شد که کمتر کسی جرئت کرد سمتش برود. البته عرضه اندک اندک خودرو بدترین ضربه را به اعتبار این محصول وارد ساخت!
منبع: دیوار