آخرین اخبار
قطع بیمه تاکسیرانان از سال آینده
به گزارش کارنت، دولت از سال آینده بیمه تامین اجتماعی تمامی تاکسیرانان را قطع میکند، بنابراین ما از شهردار تهران میخواهیم که لایحهای را به این منظور به مجلس ارائه کند تا دولت بتواند مانند سابق حق بیمه این افراد را پرداخت کند.» این گفته ابوالفضل قناعتی، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران موج نگرانی تاکسیرانان را در پی داشته است. در سال 88 پس از هدفمندی یارانهها دولت به منظور حمایت از تاکسیرانان و جلوگیری از آسیب دیدن آنها از تصمیمات دولت، عهدهدار تامین بخشی از هزینههای بیمه تاکسیرانان شد. به این صورت که 50 درصد هزینه بیمه را دولت و مابقی را رانندگان تاکسی پرداخت کنند. این تصمیم از سال 88 در حالی اجرا میشد که اعتبار کسر شده از بودجه دولت، مصوبه مجلس را نداشت و دولت خارج از برنامه و بودجه مصوب، اعتباری را به این امر اختصاص داده بود. با تغییر دولت، یکی از ایرادات به شیوه اجرای هدفمندی یارانهها بود که به غلط رخ داده و دولت خارج از ردیفهای مقرر هزینه کرده بود. این امر موجب شد نهتنها هدفمندی یارانهها محقق نشود بلکه دولت را نیز کسری بودجه کرد. بازنگری در شیوه اجرا، یکی از برنامههای دولت یازدهم بود. یکی از بندهایی که مورد بازنگری قرار گرفت، وضعیت بیمه تاکسیرانان بود. دولت اعلام کرده است تسهیلات بیمه این افراد تا پایان سال به آنها پرداخت میشود و تنها بیمه افراد جدیدی که به تاکسیرانی ملحق شدهاند، قطع شده است و از سال آینده بیمه افراد قدیمی نیز قطع خواهد شد.
قطع بیمه بخشی از جامعه باعث ایجاد نگرانی در میان آنان شده است، بهخصوص آن که دولت وعده امنیت اجتماعی داده است، اما اخلال در بیمه تاکسیرانان، آینده و وضعیت حال آنان را دچار تزلزل خواهد کرد.
ـ قطع بیمه 60 هزار تاکسیران
هماکنون در شهر تهران 80 هزار تاکسی وجود دارد و حدود 60 هزار نفر از تسهیلات بیمه بهرهمند میشوند و در صورت قطع بیمه مشکلات معیشتی بسیاری برای این قشر آسیبپذیر به وجود خواهد آمد. فرشید رفعیاننژاد، یکی از تاکسیرانان در خصوص مشکلات قطع بیمه به روزنامه «دنیای خودرو» میگوید: تاکسیرانان برای عضویت در سازمان تاکسیرانی باید پروانه تاکسیرانی و حکم خط داشته باشند و برای دریافت آنها باید به ترتیب 50 و 60 هزار تومان واریز کنند. این کار اجباری است و تاکسیرانان ناگزیر به انجام آن هستند، در حالی که سازمان تاکسیرانی هیچ تسهیلات و اقدام رفاهی برای تاکسیرانان انجام نمیدهد. تنها تسهیلاتی که به ما ارائه میشد، پرداخت 50 درصد از بیمه تامین اجتماعی بود. اگر این 50 درصد نیز حذف شود، تاکسیها هیچ تفاوتی با تاکسیهای شخصی نخواهند داشت.
به گفته او، تاکسیرانان بیمه بدنه و شخص ثالث را خودشان پرداخت میکنند. برای بیمه تامین اجتماعی نیز هر سه مبلغ 310 هزار تومان پرداخت میکردیم که در صورت قطع مساعدت دولت، باید در هر سه ماه 620 هزار تومان پرداخت کنند. شرایط کار و تامین مخارج بسیار سخت است و با افزایش مبلغ بیمه و سختتر هم میشود.
4 ماه زمان برای چانهزنی
محسن سرخو، عضو کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران، در گفت و گو با دنیای خودرو، میگوید: « این اقدام برای سال آینده است و در سال جاری هیچ مشکلی ایجاد نخواهد شد. در عین حال تلاش خواهیم کرد تا دولت را برای پرداخت بودجه مورد نیاز قانع کنیم.»
به گفته او، در صورت تامین اعتبار از سوی دولت، بیمه تاکسیرانان همه کشور توسط دولت پرداخت خواهد شد و اولویت ما نیز دربرگیری همه تاکسیرانان است.
سرخو، با بیان اینکه وقتی که دولت و مجلس زیر بار اختصاص بودجه برای بیمه تاکسیرانان کل کشور نروند، شهرداری را مجاب به تامین بودجه برای بیمه تاکسیرانان خواهیم کرد، میگوید: «در چنین شرایطی قدرت ما تنها حوزه تهران خواهد بود و سهم 50 درصدی تاکسیرانان تهرانی توسط شهرداری پرداخت خواهد شد.»
به گفته او در صورتی که دولت و مجلس حاضر به اختصاص بودجه برای بیمه تاکسیرانان نشود، شهرداری این وظیفه را به دوش خواهد کشید و نگرانی برای تاکسیرانان تهرانی وجود ندارد.
ـ شهردار باید اقدام کند
این موضوع در شورای شهر تهران نیز پیگیری میشود و آنها خواستار این هستند تا شهردار تهران لایحهای به مجلس ارائه دهد تا بر اساس آن نمایندگان اجازه پرداخت حق بیمه تاکسیرانان را صادر کنند. همچنین در صورت موافقت مجلس، سازمان تاکسیرانی باید نظارت کاملتری داشته و با برنامهریزی صحیح از بروز سایر مشکلات پرداخت بیمه برای تاکسیرانان جلوگیری کند. رفعیاننژاد با انتقاد از عملکرد سازمان تاکسیرانی میگوید: تاکسیرانی هیچ نظارت و حمایتی از روند پرداخت بیمهها نداشته و ندارد. تاکسیرانان حق بیمه خود را هر سه ماه یک بار به طور کامل و قبل از شروع ماه اول به شرکت خود پرداخت میکردند. به بیان دیگر تاکسیرانان حق بیمه فروردین، اردیبهشت و خرداد را در اسفندماه به طور کامل به شرکت تاکسیرانی خود واریز میکردند. اما این شرکتها حق بیمه را به موقع پرداخت نکرده و تقریبا بیمه دوماه از دو سال را واریز نمیکردند. این مشکلی است که سالهاست با آن دست به گریبانم. به سازمان بیمه مراجعه و درخواست کردم تا خود به صورت مستقیم حق بیمه را واریز کنم، اما اداره بیمه قبول نکرد و اعلام کرد حتما باید عضو شرکت تاکسیرانی باشید و بیمه شما از سوی شرکت واریز شود. در صورتی که سالهاست راننده تاکسی هستم و پروانه تاکسیرانی دارم. اگر قرار بر این باشد که خودم حق بیمه را کامل به شرکت پراخت کنم، اما شرکت حق بیمه دو ماه از یک سال را پرداخت نکند، ترجیح میدهم بیمه نشوم. چراکه این شرایط بسیار ناعادلانه است.
پگاه طوسی