آخرین اخبار
درآمد بازار خودرو در ۶ سال اخیر چقدر بوده است؟
شرايط اقتصاد در ركود باشد يا رونق، تورم داشته باشد يا رشد قيمتها چشمگير نباشد؛ در هر حال خريد و فروش خودرو رونق دارد و درآمدهاي حاصل از نقل و انتقالات آن هميشه جزو درآمدهاي تعطيلناپذير است. بررسي درآمدهاي حاصل از اين عمليات طي پنج سال گذشته نشان ميدهد از سال ۱۳۸۸ در مجموع ۱۱ ميليارد و ۱۴۵ ميليون تومان از محل نقل و انتقالات اتومبيل درآمد حاصل شده است.
به گزارش کارنت به نقل از رویکرد ، اگرچه در دو سه سال اخير رونق از بازار مسكن رخت بر بسته و كمتر معاملات خريد و فروش انجام ميشود اما در بخش خودرو وضع به گونه ديگري است. بهرغم افزايش قيمتها در اين بخش و رشد حدود سه برابري قيمتها كه در پي رشد نرخ ارز اتفاق افتاد اما معاملات خريد و فروش همچنان با رشد همراه بوده است.
آمارها نشان ميدهد در سال ۱۳۸۸ درآمد حاصل از نقل و انتقالات اتومبيل يك هزار و ۴۸۹ ميليارد ريال بوده كه با رشد ۹ درصدي در سال ۱۳۸۹ به يك هزار و ۶۳۴ ميليارد ريال رسيده است.
اين رشد در سال ۱۳۹۰ با ۱۲.۳ درصد مواجه شد و درآمدها در اين بخش يك هزار و ۸۳۶ ميليارد ريال رسيد. اما درست در سالهايي كه با اوج گرفتن قيمت خودرو روبرو شديم درآمدهاي حاصل از نقل و انتقالات نيز با رشد بيشتر دنبال ميشود به طوري كه در سال ۱۳۹۱، ۳۱.۳ درصد رشد و در سال ۱۳۹۲ حدود ۵۶.۴ درصد رشد ايجاد شد.
درآمدهاي حاصل شده از نقل و انتقالات اتومبيل نيز در اين دو سال به ترتيب دو هزار و ۴۱۱ ميليارد و سه هزار و ۷۷۲ ميليار دريال برآورد شده است.
از سوي ديگر درآمدهاي حاصل از اخذ ماليات شمارهگذاري خودروها نيز در طول مدت مورد بررسي در مجموع ۱۶ هزار و ۸۹ ميليارد ريال محاسبه شده است.
درآمدهاي مالياتي در اين بخش نيز اگرچه هر سال رشد داشته است اما اين رشد به اندازه افزايش درآمدها در بخش نقل و انتقالات نبوده، ضمن آنكه در سال ۱۳۹۱ درآمدهاي مالياتي از محل شماره گذاري ها ازسه هزار و ۶۵۵ ميليارد ريال به سه هزار و ۲۳۰ ميليارد ريال رسيده كه حكايت از كاهش ۱۱ درصدي اين درآمدها دارد. هر چند در سال ۱۳۹۲ درآمدها در اين بهش با رشد ۳.۸ درصدي به سه هزار و ۳۵۳ ميليارد ريال رسيد اما هنوز اين درآمد به درآمدهاي سالهاي ۱۳۹۰ و ۱۳۸۹ نرسيده است.